11

frågor

Musikquiz

Julquiz - julgran, tomten & julmusik

Photo by Rodion Kutsaev on Unsplash

Familjärt quiz med frågor om julmusik med ledtrådar, Tjuren Ferdinand, Lars Lerin, Bingolotto, spelkonsoler, tomten, julgran.

  • Publicerat 21 november 2020
  • Skapat av Mattias Olsson
Annons

Frågor

Frågesport

Tjuren Ferdinand

Tjuren Ferdinand har visats på julafton sen 1971. 1982 bytte SVT ut Tjuren Ferdinand mot den fula ankungen. Det blev förstås ramaskri och Tjuren Ferdinand fick visas separat efter Kalle Anka och hans vänner. 1. I vilken stad utspelar sig tjurfäktningen? 2. Vilka i paraden är det som går först in på tjurfäktningsarenan? 3. Vilket namn är tatuerat på matadorens bröst?

Musikquiz

Julmusik

Fyra kända svenskar sjunger, vilka?

Musik
Frågesport

Nya spelkonsoler

I slutet av 2020 har nya spelkonsoler från Xbox och Playstation släppts. Xbox konsol kommer i två varianter. Vad heter konsolerna från Xbox och Playstation?

Frågesport

Thailand

Thailand är ett populärt resmål för svenskar under jul och nyår(Dock ej under 2020). 1. Vilken är den största religionen i Thailand? 2. Vad heter Thailands huvudstad? 3. Thailands flagga består av tre färger, vilka?

Frågesport

Vem där?

Fem ledtrådar till en person som har kopplingar till den svenska julen. Vem är personen? - 10 000-kronorsfrågan - Julvärd - Basket - Avled 2019 - Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul

Frågesport

Tomten

Tomten är en klassisk juldikt av Viktor Rydberg. Fyra ord saknas och är "piipade". Vilka är orden som saknas? Midvinternattens köld är hård, piiip gnistra och glimma. Alla sova i enslig gård djupt under piiip. Månen piip sin tysta ban, snön lyser vit på fur och gran, snön lyser vit på taken. Endast piip är vaken.

Frågesport

Lars Lerin

Folkkära Lars Lerin är julvärd 2020. 1. Lars har en permanent konst-utställning i Karlstad. Vad heter konsthallen? 2. Lars är gift med den brasilianska dansaren Manoel Marques Lerin. Vad har han för smeknamn? 3. Lars har gjort tv-serier på SVT. I den ena samtalar Lars med olika kända personer och i den andra tv-serien leder Lars en konstklass för elever med funktionshinder. Vad heter tv-serierna?

Tipspromenad

Julgran

Enligt SVT stjäls var femte gran dvs uppskattningsvis 600 000 granar varje år. Följande fråga handlar om en känd svensk gran som förhoppningsvis överlever julen. Världens äldsta kända gran(rotsystem som är 9 550 år gammal) står på Fulufjället i Dalarna. Vad har granen för namn?

1. Old Tjikko

X. Old Tjakko

2. Old Tjåkko

Frågesport

Bingolotto

Uppesittarkväll med Bingolotto den 23 december är populärt och numera en klassiker i Sverige. 1. Vem var programledare uppesittarkvällen 2019? 2. Guld-Ulla från Vara tog 2002 hem största vinsten i programmets historia. Hur stor var vinsten? 1. 31,5 miljoner X. 48,3 miljoner 2. 67,9 miljoner 3. Vilket år sändes Bingolotto för första gången i Tv4?

Frågesport

Vem där?

Fem ledtrådar till en person som har kopplingar till den svenska julen. Vem är personen? - Nya ansikten - 1983 - Sydafrika - Kristen - Tokyo

Musikquiz

Ny julmusik

Ny julmusik finns det? Jodå det finns massor av nya jullåtar men slå igenom med en ny låt är inte det enklaste när det oftast spelas klassiker. Här följer lite nyare låtar. Vad heter artisten/gruppen? Frågorna är rätt svåra så en ledtråd per låt kommer här. Ledtrådar: Låt 1 - Nära sångfågeln 2020 men fick nöja sig med silverpeng Låt 2 - Kunglig sångare som ofta strular till det Låt 3 - Monica Z är det inte men inte långt ifrån Låt 4 - Tänd ett ljus för alla mödrar ikväll (Behövs fler ledtrådar kan ni nämna att alla artister är svenska)

Musik
Annons