9

frågor

Frågesport

Jul & Astrid Lindgren

Photo by Markus Spiske on Unsplash

Julfrågor med fokus på Astrid Lindgrens böcker.

  • Publicerat 22 februari 2020
  • Skapat av Daniel Lång
Annons

Frågor

Frågesport

Kajsa Kavat

Kajsa Kavats mormor har brutit benet och Kajsa får rycka in i hennes ställe på julmarknaden. Vad är det hon säljer i sitt stånd?

Frågesport

Lotta på bråkmakargatan

Lotta på Bråkmakargatan får av misstag med sig påsen med ett överblivet gäddhuvud till grannen tant Berg. PÅ vägen dit slängde hon en annan påse i soptunnan. Vad fanns i den påsen?

Frågesport

Barnen i Bullerbyn

Barna i Bullerbyn tycker att rim till julgröten är trist. Lasse hittar på en egen vers. Första raden lyder: ”Nu orkar jag inte äta mer”. Hur lyder den andra?

Frågesport

Madicken

Madicken på Junibacken firar en fröjdefull och borgerlig jul. Hos familjen Nilsson i gårdshuset är det inte lika borgerligt, ehuru ganska trivsamt. Vad får Nilssons pojk Abbe i julklapp av Madicken?

Frågesport

Emil i Lönneberga

Emil i Lönneberga bjuder in alla i socknens fattighus till ett rekorderligt gästabud i Katthult. 1. Vad kallas kvinnan som har ansvaret för alla fattighjon. 2. Vilket ord används i berättelsen och betyder att man tar allt som finns kvar i skålar och på fat?

Frågesport

Saltkråkan

På Saltkråkan köper Stina en underbar kokosboll i Nisses handelsbod. Den kostar 25 öre. Hur har hon skrapat ihop kapitalet?

Frågesport

Pippi Långstrump

Pippi Långstrump följer sällan de gängse normerna i samhället. Var bakar hon – till Annikas förskräckelse – sina pepparkakor?

Frågesport

Bröderna Lejonhjärta

Innan de kommer till Nangijala heter Karl och Jonatan Lejon i efternamn och bor i en trång och nedgången lägenhet. Vad får de i julklapp av sin mamma?

Frågesport

Go'natt Herr Luffare

I Go´natt herr luffare knackar en luffare på hos några barn som är ensamma hemma strax innan jul. Barnen blir först mycket rädda men blir snart vänner med luffaren som kan många konster. Vem spelar luffaren?

Annons