10

frågor

Frågesport

80-talet film & musik

Photo by Matthew T Rader on Unsplash

Frågesport om 80-talet. År för år med frågor om film och musik.

  • Publicerat 22 februari 2020
  • Skapat av Mattias Olsson
Annons

Frågor

Frågesport

1980

1976 kom Stephen King ut med sin debutroman som handlar om en mobbad tonårsflicka med övernaturliga förmågor. 1980 kom romanen ut med svensk översättning. Vad heter boken?

Frågesport

1981

Tv-serien Dallas fångar tv-tittare runt om i världen. En maktkamp mellan familjerna Ewing och Barnes med ärkeskurken JR Ewing i spetsen. I serien gifter sig Bobby Ewing med Pamela Barnes, vad heter dessa 2 skådespelare?

Frågesport

1982

Låten "Eye of tiger" skrivs till filmen Rocky III. Vad heter gruppen som gjort låten?

Frågesport

1983

Tv-serien Fame skapar stort dansintresse och i kölvattnet har denna film premiär. Filmen vinner en Oscar för bästa musik med låten "What a feeling" av Irene Cara. Vad heter filmen?

Frågesport

1984

Detta år börjar SVT visa en australiensk serie med Richard Chamberlain i en av huvudrollerna. Richard spelar den katolske prästen Ralph de Bricassart. Serien bygger på en roman med samma namn och är skriven av Colleen McCullough. Vad heter tv-serien?

Frågesport

1985

Med en fedorahatt och sönderbränt ansikte skapar Freddy Kreuger skräck 1985. Vad heter filmen?

Frågesport

1986

Flygande tefat och utomjordingar i röda uniformer tog Sverige med storm. Utomjordingarna med Diana som ledare var precis som vi men snyggare. Vad heter tv-serien?

Frågesport

1987

Med plutande mun och glugg mellan tänderna slår denna fransyska igenom med hiten Joe le taxi. Vad heter sångerskan?

Frågesport

1988

1988 kommer en film av Oliver Stone och med skådespelarna Martin Sheen och Michael Douglas till Sverige. Vad heter filmen?

Frågesport

1989

Detta år kommer en film med John Cleese och Jamie Lee Curtis i huvudrollerna. En av karaktärerna är en akvariefisk men också en sexig och farlig kvinna. Vad heter filmen?

Annons