Blog

Våra bästa sommarquiz!

Photo by Jamie Street on Unsplash

De bästa quizen och tipspromenaderna för dig som söker frågor eller färdiga quiz till en sommaravslutning, midsommar, student eller annat somrigt firande.

Annons

Tipspromenader

Senaste två årens tipspromenader med blandade frågor som även passar en liten yngre målgrupp från 15 år och uppåt. Tipspromenaderna är lagomt svåra och av familjär karaktär så fungerar även på tex ett studentfirande släkt och vänner.

Midsommar bäst i test
2022 års tipspromenad med blandade frågor om: Bäst i test, tre små gummor, Clark Olofsson, Sveriges nationalblomma, Dagny, Eiffeltornet, Shakira, Youtube, Cornelia Jakobs, Jan Emanuel och bowling. Tipspromenaden är lagomt svår med flera ungdomliga frågor. 

Bonus: Tipspromenaden har en nedladdningsbar pdf som innehåller frågor, svarstalong och facit.

Tipspromenad midsommar - Rosa Himmel
2021 års tipspromenad för midsommar som fortfarande fungerar. Frågor om Sommarnatt, midsommardans, Youtubers, Karusellen (Jungfru skär),Norge, film, sommar, Rosa Himmel, blomma och Bolundare.

Musikquiz
Det finns många musikquiz på sidan men följande musikquiz är några personliga favoriter som jag själv skulle köra på en sommarfest.  

Svensk musik, trubadurer & kuul covers
Härligt musikquiz med många roliga kategorier av frågor. Frågekategorier som: vart är vi på väg? Stockholm, Indipop 90-tal, Klassisk rock, Svensk musik, Trubadurer och röda tråden. 

80-tal Trackslistan & film
Renodlat 80-tals musikquiz då 80-talet är en riktig musik-guldgruva. Frågor börjar på 1980 och tar oss fram till 1989. Kategorier som listettor, disco, svenska hits, filmen G, synth, eurodisco & synthdisco, Tracks, hårdrock m m.

Spotify musikquiz
Klassiskt musikquiz som varit med länge på matteolsson.se. Musikquizet är ett av de populäraste på sidan och fungerar bra för en liten äldre målgrupp (50+). Jag har själv kört musikquizet på en kräftskiva och det blev bra fart på festen när vi kom till de sista frågorna med Depeche Mode, Donna Summer m m. 

 

Annons