8

frågor

Musikquiz

Musikquiz - jultema

Photo by Joanna Kosinska on Unsplash

Musikquiz med jultema.

Annons

Frågor

Musikquiz

Vem är andra fiolen?

A) Gruppen Wham bestod av George Michael och vem? B) Werner och Werner var en kockduo i tv-programmet Nöjesmassakern. Sven Melander var den ena kocken. Vem var den andra?

Musik
Musikquiz

Julvärdar

2012 satt Sarah Dawn Finer julvärd i SVT.  Vilka 5 julvärdar var innan alltså mellan åren 2007- 2011? Spela Saras Dawn Finers låt under betänketiden

Musik
Musikquiz

Jul-tv

En trestegsraket A) Vem har skrivit berättelsen om Karl-Bertil Jonsson? B) Vad heter Karl-Bertils far som är varuhusdirektör? C) Vem sjunger "Sång till Karl-Bertil Jonsson, 14 år" som spelas?

Musik
Frågesport

Dikt

Vad heter denna klassiska juldikt och vem har skrivit den?

Musik
Musikquiz

Årets Julklapp

Årets julklapp utses i Sverige varje år, värt att notera innan själva julafton, sedan 1988 av Handelns utredningsinstitut och är en aktuell produkt som tros kunna sälja bra och även anses tidstypisk. I år(2012) är det hörlurar men vilka produkter blev årets julklapp mellan åren 2007-2011. (1p per rätt svar, rätt år behövs inte)   (Spela Mer Jul under betänketiden)

Musik
Musikquiz

Tecknat

A) Vad heter den tecknade figuren som sjunger denna låt i "kalle ankas julafton"? B) Vem gör den svenska rösten till denna tecknade figur? C) Vem är det som sjunger låten som spelas? 

Musik
Musikquiz

Julfilm

Vilken julfilm är förknippad med låten som spelas? (Spela All I Want for Christmas is you)

Musik
Musikquiz

Julkaos

Vem är det som sjunger(behöver alltså inte vara originalartisten/gruppen)? Den som ropar sitt lagnamn först får svara.. (En felgissning bestraffas med ett minuspoäng)

Musik
Annons