Frågor

{{item.index + 1}} {{item.header}}
Du har inga frågor i ditt quiz
Till mitt quiz

Mattias Olsson

Frågesport & musikquiz

?

Biopremiär juldagen

En klassisk dag att ha premiär för många filmer är juldagen. Här kommer 3 st filmsammanfattningar med frågor. 

1. Biopremiär 2014 - Vilken film samt vad heter den manliga huvudrollsinnehavaren?

"Snickaren Micke och läkaren Veronica är båda runt 40 och nykära. Deras barn hatar varandra, exen krånglar och mötet med svärföräldrarna blir en klasskrock. Den underbara sommaren i den bohuslänska skärgården blir inte riktigt som de tänkt sig. "

***

2. Biopremiär 2015 - Vilken film samt vad heter författaren till boken som filmen bygger på? (Namnen i filmbeskrivningen är pipade för att det inte ska bli för lätt)

"59-årige "piiip" är kvarterets vresige ordningsman som flera år tidigare avsattes som ordförande i bostadsrättsföreningen, men det ger han blanka fan i och ser med järnhand över kvarteret. När höggravida "piiip" med familj flyttar in i radhuset mittemot och backar in i "piiip" brevlåda blir det upptakten till en komisk och hjärtevärmande historia om tilltufsade katter, oväntad vänskap och kärlek så stark att bara döden ser ut som den enda utvägen".

***

3. Biopremiär 2016 - Vad heter filmen samt vad heter författaren som har skapat huvudkaraktären?

"Krösus Sork finner guld i bävrarnas damm. För att riva dammen och få guldet lurar han häxans dotter Lova att trolla bort Bamse. Med Bamse borta är det upp till alla barn att hjälpas åt för att stoppa Krösus - men för att göra det måste man vara sams."

Mitt Quiz

Frågan är nu tillagd

1. Micke och Veronica, David Hellenius
2. En man som heter Ove, Fredrik Backman
3. Bamse och häxans dotter, Rune Andréasson
comments powered by Disqus

Bidra till sidan

Den här sidan har blivit väldigt populär och vi har väldigt mkt besökare och det är såklart jätteroligt men det behövs kostsamma servrar för att sidan inte ska gå ner.  

Vill du vara med och bidra så att vi kan fortsätta att ha gratis quizar?
Swisha valfritt belopp: 070-52 42 547

Tack! Du är en en quizhjälte! 

Följ på Facebook

Följ matteolsson.se på Facebook och få reda på när nya frågesporter & musikquiz:ar publiceras

Grammisgalan - tacktal

Grammisgalan - vems tacktal?

Konstig stämning … Det har varit ett ganska intensivt år så här långt. Vi har haft jordbävningar i hela Sydamerika. Vi har haft halva Australien som ligger under vatten. Vi har haft fåglar som har regnat från himlen. Och nu tar vi en grammis. Man vet inte om man ska skratta eller sitta och rygga tillbaks, eller hur? Vi vill tacka våra bröder och systrar. Levande och döda. Det är mycket tack vare er vi står här ikväll. Hell Satan

Till svaret